Organisatie

Ad Naturam is een stichting zonder winstoogmerk. Wij stellen ons ter doel om mensen te activeren tot participatie en langs die weg sociale cohesie te bewerkstelligen. Het verhogen van onderling contact, eigenwaarde, zelfredzaamheid, samenwerking, eigen verantwoording nemen in directe omgeving en kennis zijn onze voornaamste doelen en dit alles wel onder een ‘groen tintje’.

De voordelen van groen in het leven van de mens zijn te veel om op te noemen en huidige trends wijzen meer dan eens uit dat werken met groen een sterk effect heeft op alle doelen die wij voor ogen hebben en zelfs meer dan dat.

Uiteraard blijft dit niet enkel bij het aanleggen van gemeenschapstuinen. Groene projecten zijn momenteel een heel breed perspectief en wij hebben zeker de ambitie om meer te doen dan alleen de tuinen waarmee we starten.

Onze denk- en werkwijze zijn gebasseerd op de 3 ethische principes die worden aangehouden in de permacultuur:

  • Zorg voor de mens
  • Zorg voor de natuur
  • Deel in de overvloed

Dit omdat wij ervan overtuigt zijn dat deze principes de juiste stap in de toekomst zijn voor ons als bewoners van deze aarde. Samenwerken is doorgaans beter dan weerstand bieden, waarom ‘vechten’ wij mensen dan al zo lang tegen de natuur terwijl deze onze voedt en nog vele andere goede dingen biedt?

Om dit te bereiken is er niet alleen een verandering nodig in hoe wij als mens in de natuur staan, maar ook hoe wij als mens met elkaar en andere wezens omgaan.

Comments are closed.